fbpx
Eezwan Manaf
Tukang Blog WordPress

Template & Contoh Resume Yang Menarik

595

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Mungkin ramai di kalangan kita yang masih tercari-cari contoh resume yang menarik. Resume yang menarik penting untuk memberi tanggapan yang bagus kepada syarikat-syarikat yang ingin ambil anda sebagai pekerja mereka. Saya lihat masih ramai yang menggunakan resume yang biasa-biasa dan ketinggalan zaman. Apa kata jadikan resume anda lebih moden dan profesional!

Di sini saya ingin kongsikan website-website yang membekalkan template resume yang menarik untuk anda gunakan. Dan yang penting ia diberikan dalam format Microsoft Word. Jadi anda tidak perlu skill design yang tinggi untuk hasilkan resume yang menawan. Berikut adalah antara website-website yang menyediakan resume percuma untuk anda gunakan.

1) Rezumeet.com – Website ini menyediakan banyak resume percuma yang sangat menarik dan eye-cathing. Resume dibekalkan mengikut kategori dari klasik sehinggalah profesional.

Contoh Resume Yang Menarik

2) Hloom.com –  Pelbagai jenis resume yang dibekalkan. Bukan itu sahaja contoh cover letter juga boleh digunakan menggunakan website ini

3) Freesumes.com – Menyediakan lebih kurang 75 free resume yang boleh dimuaturun serta merta

Cukup sahaja 3 website. Itu pun dah banyak contoh resume yang boleh dimuaturun. Cari resume yang anda rasa terbaik dan gunakan sebaik mungkin. Semoga berjaya dengan kerjaya anda!

Jika anda mencari bagaimana cara untuk menghantar resume untuk memikat majikan mungkin anda boleh cuba panduan ini

Rahsia resume kerja

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More